Lotto 6/49 – Loteri Kanada Popular

Canada Lotto 6/49 adalah permainan loteri paling popular yang dimainkan di negara ini sekarang. Permainan loteri ini dilancarkan secara rasmi pada bulan Jun 1982. Ia menjadi permainan loteri Kanada yang pertama di seluruh negara yang membolehkan pemain memilih nombor mereka sendiri. Sebelum Lotto 6/49, pemain permainan loteri harus membeli tiket dengan nombor bercetak untuk bermain. Tiket Lotto 6/49 berharga 2 dolar jika dibeli di kedai loteri.

Permainan loteri ini telah mendapat tempat istimewa dalam kain budaya budaya Kanada APK EVO888 . Sebenarnya, kira-kira 15 juta orang Kanada bermain permainan ini secara berkala. Permainan jackpot tradisional, gaya undian gaya lotto ini menggunakan format matriks utama 6/49, yang bermaksud bahawa untuk menang, seorang petaruh harus mencocokkan keenam-enam nombor pemenang dari kumpulan 49 nombor.

Sebagai tambahan kepada pemilihan nombor enam satu; Pengkhianat Kanada juga boleh memilih pilihan EXTRA pada hari Rabu atau Sabtu jika dia mahu memenangi hadiah utama $ 250,000 atau hadiah kedua $ 100,100. Anda juga boleh memilih pilihan permainan awal dan permainan pantas.

Seperti mana-mana popular lain di Kanada dan mana-mana negara di dunia, hadiah jackpot Lotto 6/49 bergambar secara undian jika tidak dimenangi. Sistem ini membawa kepada jackpot besar. Malah, permainan kumpulan 17 pekerja dari syarikat gas dan minyak tempatan di Alberta memenangi jackpot bernilai $ 54.3 juta pada bulan Oktober 2005. Pada masa itu, demam lotto telah melanda seluruh Kanada, menyebabkan sekurang-kurangnya seratus pembelian tiket lotto setiap minit. Dianggarkan bahawa kira-kira dua dari tiga orang Kanada telah membeli tiket lotto. Hebat!

Kenaikan jackpot tidak mungkin berlaku sekiranya harga tiket lotto belum dinaikkan. Dari satu dolar, harga tiket lotto untuk 6/49 dinaikkan menjadi dua dolar pada bulan Jun 2004. Sebagai hasil kenaikan harga loteri, hadiah jackpot minimum telah meningkat dari 2 juta menjadi 3.5 juta pada setiap cabutan.

Bermain loteri

Siapa yang boleh bermain permainan loteri ini? Pada mulanya hanya warganegara dari Kanada yang dibenarkan bermain permainan ini. Namun, hari ini, dengan munculnya laman web kasino dalam talian, permainan loteri telah tersedia untuk semua orang dari mana saja di dunia kerana setiap peminat lotto dapat membeli tiket secara dalam talian di kedai maya tiket loteri khas. Bermain loteri dalam talian juga memberi peluang untuk memeriksa hasil kemenangan juga. Terdapat had untuk umur pengkhianat. Pemain yang berumur sekurang-kurangnya 18 tahun boleh mendapat hak untuk menang dalam loteri.

Sejauh kemungkinan permainan loteri, mereka cukup kompetitif. Jangan kecewa! Itulah cara permainan loteri. Peluang kemenangan disatukan pada 1 dari 14 juta untuk hadiah utama. Menangi loteri hari ini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *